Regenboogvlindertjes
Regenboogvlindertjes
Regenboogvlindertjes
Regenboogvlindertjes
Regenboogvlindertjes
Regenboogvlindertjes
Regenboogvlindertjes

Home

Wie ben ik

Ik ben Jolanda Braad, gecertificeerd Gastouder,  ik ben getrouwd en heb 2 kinderen.

Mijn opleiding heb ik gedaan bij LKC (Leidster Kinder Centra)te Zwolle. Ik ben in het bezit van een geldig kinder-EHBO-diploma, ook volg ik alle cursussen die ik via de GOB-bureau's aangeboden krijg.   Mijn werkervaring heb ik opgedaan in de  gehandicaptezorg en de gezinsverzorging. Door toeval ben ik in de Gastouderopvang beland. Dit doe ik nu al een ruim aantal jaren met veel plezier.


Ik denk dat continu├»teit, structuur, een vaste dagindeling, enkele duidelijke regels, een consequente aanpak en een hele boel enthousiasme van mij  er aan bijdragen dat de kinderen zich welkom en veilig voelen.


Ik vind het belangrijk dat kinderen samen kunnen spelen, maar zich ook alleen kunnen vermaken, dus ruimte voor zichzelf hebben. Het knutselen doe ik samen met de kinderen zodat zij hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Knutselactiviteiten zijn vaak seizoensgebonden of op verzoek van de kinderen. De knutselactiviteiten komen meestal van peuteractiviteitenweb.nl. Daar zijn leuke thema's voor de seizoenen, maar ook voor speciale dagen. Je kunt zelf bepalen wanneer en  hoe lang je aan een thema werkt.


Als het weer het toe laat ben ik met de kinderen buiten, achter in de tuin is er van alles te doen; schommels, (ingegraven) trampoline, kinderglijbaan en een speelhuisje. Voor het huis is er een speeltuin van de gemeente. Voor de grotere kinderen is er achter het huis een geasfalteerde, verkeersloze speelstraat met een basketbalpaal en voldoende ruimte om te voetballen. In de tuin hebben we 2 konijnen, tevens hebben we een lieve, goed getrainde hond (Friese Stabij).


Een aantal jaren geleden hebben wij bij Tiskidz een gastoudercommissie opgericht, waar wij samen met andere gastouders denken over thema avonden en andere belangrijke zaken voor  de gastouder!! Elk jaar is er via Tiskids een terugkerend evenement / activitiet.  De gastouder kijkdag is een leuke dag voor vraagouders om een kijkje te nemen bij de gastouder. Deze dag wordt gehouden op de eerste zaterdag van oktober.